Skip to main content

Meidän tarina

Tilan historiaa

Taikaterapiat sijaitsee Anun lapsuuden miljöössä, vuodesta 1698 alkaen Jussilan suvun hallinnoimalla tilalla. Vuosien varrella tilalla on viljelty maata, pidetty karjaa ja työhevosia. Aikanaan Anun vanhemmat olivat lehmätilallisia ja Anu toivoi pitkään navettaan omaa ponia. Anu osallistui heinän tekoon, potun nostoon ym. tilan töihin ja lopulta v. 1986 toiveeseen vastattiin ja Anu sai ensimmäisen poninsa Kino Star:n. Poni oli nuori, iso ja kouluttamaton, eikä sillä voinut ratsastaa. Se laidunsi lehmien kanssa ja vain Anun isä pystyi sitä taluttamaan. Mutta into ei laantunut, paremman ratsun puuttuessa Anu harjoitteli ratsastustaitoja sonnien selässä laitumella istuen.

Kinosta alkoi Jussilan tilan harrasteponi-toiminta. Anun äiti alkoi kasvattaa shetlanninponeja, joista tärkeimpänä myös Anun ratsastama ykköspalkittu kantakirjaori Big Tico, siitti yhteensä 127 jälkeläistä. Anun kasvaessa hevosintokin kasvoi ja alle piti saada yhä taitavampia hevosia, joilla pääsi myös kisakentille. Anun äiti oli haaveillut pitkään omasta suomenhevosesta ja 2000-luvun alkupuolella tilalle saapui Tiinan Kukka. Tämä astutettiin ja 2008 syntyi tarhaan Kukan Taika, josta tuli Anun mielitietty. Taika oli alusta asti virkeä, rohkea ja ihmiskontaktia rakastava yksilö.  

Tilan mailla on edelleen käytössä olevia perinteisiä rakennuksia, kuten yli sata vuotta vanha navetta joka on yksityisessä tallikäytössä. Vanhaa miljöötä halutaan vaalia ja pitää mahdollisuuksien mukaan niiden käyttöä yllä.

Historiasta nykypäivään

Anu opiskeli tradenomiksi, mutta tunsi että jotain puuttui. Pitkään mielessä oli hautonut ajatus ratsastusterapeutin opinnoista ja hän hakeutui toimintaterapia-opintoihin. Ensin toimintaterapia tuntui vievän mukanaan, mutta lopulta Anu hakeutui myös Ypäjälle ratsastusterapeutin koulutukseen. Taikaterapiat Oy perustettiin jatkamaan tilan toimintaa tämän ajan hengessä. Ilman yritystä tilan toiminta olisi hiljalleen lakannut kokonaan. Perinteitä haluttiin ylläpitää ja tarjota yrityksen kautta Anun itsensä kokema terapeuttinen vaikutus hevostoiminnasta myös muille. Nimen valinnassa oli selvää, että Taika- iloa pulppuava, vuorovaikutuslähtöinen ja laadukas omaan talliin syntynyt ja alusta asti itse kasvatettu tamma, tulisi antamaan osansa tulevan yrityksen arvomaailmaan.

Taikaterapiat perustettiin keväällä 2015. Varsinainen toiminta alkoi maneesin valmistuttua helmikuussa 2016, aluksi muutamilla ratsastustunneilla. Talli ja toimistotilat valmistuivat alkuvuodesta 2017. Yritys on voimakkaasti kasvava ja uusia tuulia haistellaan jatkuvasti. Tärkeintä toiminnassamme on ilo, laatu ja asiakaskeskeisyys. Laatu tarkoittaa ammattitaitoa ja hyvää, nykyaikaista hevosista huolehtimista. Näillä arvoilla jatkamme tilan perinteitä yhdessä asiakaskuntamme kanssa.