Skip to main content

Meidän tilat

Talli

Käytössämme on vuonna 2016 valmistunut valoisa ja viihtyisä 14 paikkainen talli vastaanottotiloineen. Tallimme sijaitsee Oulussa, Haukiputaalla vain 2 km päässä keskustan palveluista, jo vuodesta 1698 sukumme hallussa olleen Jussilan tilan mailla. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon nykyaikaisen tallin hevosten hyvinvoinnille asettamat vaatimukset sekä terapiaan saapuvien asiakkaiden tarpeet ja esteettömyys. Suunnittelusta on vastannut arkkitehti Henry Metsi.

Talli on hyvin ilmastoitu ja kaikelle on oma paikkansa, mikä helpottaa sen siistinä pitoa. Tallista löytyy karsinoiden lisäksi pesupaikka, loimien kuivaushuone, satulahuone, sekä kuivike-, ruoka-ja lantakatokset. Vastaanottotilojen puolelta tallin päästä löytyvät keittiö/oleskelutila, monitoimitila, wc- ja suihkutilat, sekä parvi.

Maneesi

Tallin vieressä on iso maneesi, jossa ratsastus onnistuu ympäri vuoden. Maneesin pohja on tehty kestäväksi ja kimmoisaksi. Hyvä valaistus mahdollistaa myös valmennustuntien pidon, sekä lisää turvallisuutta. Pohja huolletaan säännöllisesti. Käytössä on estekalusto. 

Ratsastuskenttä

Tallin edustalla on iso ratsastuskenttä. Ratsastuskentän pohja on tehty kestäväksi ja kimmoisaksi. Hyvä valaistus mahdollistaa ratsastuksen ympäri vuorokauden, sekä lisää turvallisuutta. Pohja huolletaan säännöllisesti. Käytössä on estekalusto. Maastot löytyvät kivenheiton päästä. Hevoset tarhaavat ulkona päivittäin ja kesäisin myös laiduntaminen onnistuu lähipelloilla.

Esteetöntä liikkumista

Esteettömyys tiloissamme tarkoittaa, että autolla pääset tarvittaessa ajamaan aivan ovien viereen, ulko-oville on liuskat ja kynnyksiä on vähäisesti.  WC-tilat täyttävät inva wc:n määritykset. Käytävät ovat leveitä, joten tilaa liikkua on reilusti. Tallin yhteyteen on myös rakennettu korokkeet hevosen selkään nousun helpottamiseksi.