Taikatiimi

Anu Hanhela

+358 44 307 6682, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ratsastusterapeutti SRT
Toimintaterapeutti AMK

Olen Anu, yrityksen perustaja ja tallin omistaja. Ennen yrittäjyyttä työskentelin toiminta-terapeuttina Oulun yliopistollisessa sairaalassa mm. lasten neurologian-, ja reuman-, osasto-ja poliklinikkatyössä, sekä aikuisten neurologian ja -vaativan kuntoutuksen osastoilla. Työ moniammatillisissa tiimeissä ja erilaisten asiakkaiden kanssa loivat vahvan näkemyksen kuntoutuksen kentästä ja kuntoutumiseen vaikuttavista tekijöistä. 

Terapiassa koen tärkeänä asiakkaan äänen kuulemisen, luottamuksellisen vuorovaikutussuhteen ja tavoitteellisuuden. Iso rooli on myös kuntoutujan perheen ja muun lähiyhteisön kanssa tehtävällä yhteistyöllä, jotta terapiassa saavutetut taidot siirtyvät osaksi jokapäiväistä arkea. Ratsastusterapiassa korostuu edellä mainittujen seikkojen lisäksi kuntoutujan ja terapiahevosen välinen vuorovaikutus, niin tunne-kuin liikevuorovaikutuksenkin osalta.

Merkittävimmät voimavarani ovat perheeni, hevoset ja ystävät. Perheeseeni kuuluu kolme kouluikäistä lasta, sekä mieheni Jarkko. Hevosten omistamisesta, hoitamisesta ja ratsastamisesta minulle on karttunut reilun 30 vuoden kokemus. Ratsastan ja valmentaudun edelleen säännöllisesti.

Lisäkoulutukset:
- Tartu toimeen  2018
- Promoting Participation in Children with Autism 2015
- Sensory Processing Measure SPM 2015
- MAP-Miller Assessment for Preschoolers 2014
- Sensomotoristen valmiuksien strukturoitu havainnointi 2014
- M-Fun Miller Fuction & Participation Scales 2013
- Tradenomi 2000

Katja Korhonen

+358 44 230 7116, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK

Olen Katja, Oulun AMK:sta valmistunut toimintaterapeutti. Toimintaterapeutin työssä minulle on tärkeää rakentaa luottamuksellinen yhteistyö- ja vuorovaikutussuhde asiakkaan sekä hänen lähiverkostonsa kanssa. Aito läsnäolo, asiakkaan kuuntelu, yksilöllisyyden huomioiminen sekä tasavertainen työskentely ovat mielestäni onnistuneen terapian ytimessä. Terapeuttina olen empaattinen, rauhallinen ja läsnä oleva. Haluan mahdollistaa asiakkaan osallistumisen omaan arkeensa mielekkäällä tavalla. Minulle on tärkeää asiakkaan omien voimavarojen ja vahvuuksien tukeminen sekä onnistumisen kokemusten mahdollistaminen.

Vapaa-aikaani vietän perheeni ja lapseni kanssa erilaisten liikuntaharrastusten parissa sekä luonnossa retkeillen. Erilaisten käsitöiden tekeminen on myös tärkeä rentoutumiskeino arjen keskellä. Kotonamme on ilahduttamassa myös kaksi pientä hamsteria. Taikaterapiat antaa mahdollisuuden hyödyntää rauhallista ja monipuolista maalaisympäristöä sekä eläimiä myös osana toimintaterapiaa.

Lisäkoulutukset:
- Toiminanohjaus toimintaterapiassa 2021
- Visuaalinen hahmottaminen ja toimintakyky 2020
- Gas-menetelmäkoulutus 2019
- Lapset Puheeksi-menetelmä 2017
- Merkonomi 2009
- Liikunnanohjauksen peruskurssi 2006 
- Toiminanohjaus toimintaterapiassa 2021Tuuli Yliharju

+358 44 231 4180, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK

Olen Tuuli vuonna 2014 valmistunut toimintaterapeutti. Osaksi Taikatiimiä liityin marraskuussa 2020 palattuani työelämään äitiysloman ja pienen vanhempainvapaan jälkeen. Luonnonläheinen ja eläinavusteinen toimintaterapia on minulle tuttua entuudestaan, sillä ennen äitiyslomalle jäämistä ehdin työskennellä terapiatalliympäristössä n. 3,5 vuotta. 

 
Minulle tärkeää terapiasuhteessa on empaattinen ja aito läsnäolo, asiakaslähtöisyys ja tavoitteellisuus. Tykkään työskennellä erilaisten asiakkaiden kanssa ja kokemusta onkin lapsista ikääntyneisiin sekä somaattiselta, että psyykkiseltä puolelta. Lapset ovat olleet mielenkiinnon kohteena aina ja mm. tunnetaidot kiinnostavat monia erityisen paljon. 
 
Vapaa-ajalla tärkeinä voimavaroina minulle toimii perheeni, johon kuuluu keväällä 2019 syntynyt pieni poika, mies sekä 2 koiraa, joista toivon toisesta kasvavan minulle uusi työpari edesmenneen terapiakoirani jalanjäljissä. Lisäksi saan voimaa musiikista, ystävistä, muista läheisistä ja luonnosta. 
 
Mottoni töissä ja vapaalla:
 
"Oleta ihmisten olevan parempia kuin he ovatkaan; se auttaa heitä tulemaan paremmiksi. Mutta älä lannistu silloin, kun he eivät ole; se auttaa heitä jatkamaan yrittämistä." -Merry Browne

Teija-Leena Luoma

+358 44 984 0735, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimintaterapeutti AMK

Kati Marjala

Psykiatrinen sairaanhoitaja
Ratsastusterapeutti SRT

Olen Kati, tarjoan psykiatrista ratsastusterapiaa Oulun alueella lapsille, nuorille ja aikuisille asiakkaille. Monipuolista työkokemusta psykiatrisesta hoitotyöstä minulla on 20 vuotta eri ikäryhmien hoidosta ja kuntoutuksesta avo-ja laitoshoidossa. Olen myös Mindfulness-tunnetaitovalmentaja.  Tietoinen läsnäolo ja siihen liittyvät harjoitteet ovat olennainen osa minun toteuttamaa ratsastusterapiaa. Minulla on paljon kokemusta ja erillisiä täydennyskoulutuksia liittyen kokonaisvaltaiseen kehotyöskentelyyn sekä esimerkiksi traumatisoituneiden asiakkaiden hoidon ja kuntoutuksen tukemiseen. Opiskelen psykoterapeutiksi Oulun yliopistossa.
Toimin Pikkaralassa Ratsukortes oy:n yksityistallilla, Lossinrannantie 31. Talliympäristö on rauhallinen maalaismaisema jossa on ratsastuskenttä ja maneesi, sopivan vaihteleva maasto ja turvalliset ratsastusreitit.
Terapiahevosina minulla on vuonna 2000 syntynyt suomenhevosruuna Vertti ja v.2010 syntynyt Norjalainen kylmäverinen ruuna Fakse. Ratsastusterapiahevonen on tehtäväänsä koulutettu ja luonteeltaan mukavan rauhallinen terapiatyöskentelyyn soveltuva.

Jarkko Hanhela

+358 40 747 0089, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Jarkko Hanhela, Anun aviomies ja tallin rakentaja. Olen kokopäivätöissä muualla, mutta hommia tuntuu tallilla riittävän minullekin. Tallin perustaminen tuntui luontevalta jatkolta Anun sukutilan maille yrittäjyyden polulle lähtemistä mietittäessä. Hyvän suunnittelijan kanssa kinkkisistäkin vaiheista tallin rakentamisessa selvittiin. Rakennustyöt kestivät noin kaksi vuotta. Yöunet meinasivat jäädä vähiin rakentamisen aikana, mutta on ollut hieno huomata että tilat toimivat ja muuntuvat monenlaisiin tarpeisiin. Vapaa-ajalla pelaan jääkiekkoa ja toimin juniorijoukkueen valmennushommissa.