Skip to main content

Ratsastus­tuntien varaaminen

Tervetuloa ratsastamaan! Tunnit varataan ja maksetaan sähköisessä Ratsukossa. 
www.ratsukko.com

Ratsastustunneista yleisesti

Tuntilukujärjestys löytyy Ratsukko.com osoitteesta.

Alla lyhyt ja selkeä ohje Ratsukon käyttöön.

Tervetuloa Ratsukon käyttäjäksi! Tee seuraavat toimenpiteet ensimmäisenä.

1. Luo itsellesi käyttäjätunnus joko MyRatsukko-mobiilisovelluksessa tai webissä osoitteessa ratsukko.fi:
Mobiilisovelluksen saat ladattua GooglePlay-kaupasta (Android) ja AppStoresta (iPhone, iOs).
Käyttäjätunnus on sähköpostiosoite, salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä.

2. Kun olet luonut tunnuksen, käy vahvistamassa se sähköpostiisi lähetetyn vahvistuslinkin kautta. Linkki on voimassa 7 vrk, tee vahvistus sinä aikana.
Jos et näe vahvistuslinkkiviestiä Saapuneissa viesteissä, tarkista myös Roskapostit. Lähettäjänä näkyy Ratsukko.

3. Kun olet vahvistanut tunnuksen, kirjaudu Ratsukkoon. Liity ensimmäisenä Taikatalliin. Mobiilisovelluksessa löydät tallihaun heti etusivulta, sivun alaosasta. Webissä ratsukko.fi sivulla Tallihaku on myös etusivulla.

4. Seuraavaksi, päivitä ratsastajan tiedot sekä laskutustiedot, jos ratsastaja on alle 15-vuotias.
Jos haluat liittää tunnuksen alle myös alitunnuksia, joiden käyttäjät ovat alle 15-vuotiaita, tee silloin itsestäsi pääkäyttäjä ja täytä omat tietosi ratsastajan tietoihin, vaikka et ratsastaisikaan. Pääkäyttäjänä pystyt hallitsemaan myös alitunnusten varauksia.
Tiedot pääset päivittämään mobiilisovelluksessa menemällä puhelimen näytön alareunan viimeisen kuvakkeen kautta Asetuksiin ja siellä Oma profiili-sivulle. Kun olet täyttänyt henkilötiedot, tallenna ne painamalla näytön oikealla yläkulmassa olevaa Tallenna-symbolia.
Webissä pääset päivittämään omat tiedot menemällä valikossa sivulle Omat tiedot ja siellä Henkilö- ja laskutustiedot. Paina sähköpostiosoitteesi alla näkyvää Muokkaa-painiketta, jotta pääset päivittämään tiedot.

Jotta tallisi näkee sinut ratsastajanaan ja voi tehdä ratsastuskortin jo maksetuille tunneille ja jatkossa varata tunteja tarvittaessa puolestasi, kaikki ylläolevat kohdat pitää olla tehtyinä.
Lisää ohjeita Ratsukon käyttöön löydät sivulta
https://www.ratsukko.com/ukk

Viikkotunnit ovat pääsääntöisesti vakiopaikkoja. Voit kuitenkin kysellä paikkoja/irtotunteja myös vakioryhmistä.

Mikäli et pääse omalle vakiotunnillesi muistathan perua tunnin Ratsukosta 24 h aikaisemmin. Samalla voit varata korvaavan tunnin. Tuntien suunnittelu vaatii paljon työtä, ja ennen kaikkea hevosten työmäärä pyritään saamaan mahdollisimman tasaiseksi.

Äkillisissä sairastapauksissa normituntien kohdalla (alle 24h tunnin alkuun) toimitaan seuraavasti: 1. Asiakas peruu välittömästi tunnin Ratukosta 2. Ilmoittaa sairastumisesta Jarkolle/0407470089 whatsapp:lla. 3. Heti parannuttua (1 viikon sisällä) varaa Jarkon kautta korvaavan tunnin (eri tunti kuin normituntipaikka). HOX! Liian myöhäiset ilmoittautumiset ei oikeuta korvaustuntiin, koska emme silloin ehdi myydä tuntia eteenpäin. Lisäksi valmennustunteja ei korvata. Asiakas hoitaa itse vastaavan tasoisen ratsastajan valmennukseen ja hoitaa kustannusten jaon kuten haluavat.

Yleisryhmissä ratsastetaan koulua, esteitä ja maastoillaan tasapuolisesti, kouluryhmissä tuntiaiheet painottuvat koulupuolelle. Esteryhmissä pääset treenaamaan enemmän puomi-, kavaletti-, ja estetunneilla. Voit valita itsellesi sopivimman!

Valmennusryhmiin haetaan aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan. 

 

 

Lyhyesti tasomäärityksistä

 

 • Alkeiskurssilla harjoitellaan ratsastuksen perusasioita ja ravityöskentelyä
 • Alkeisjatkotunneilla mukana laukannostot ja hevoseen vaikuttaminen
 • Jatko 1-tason tunneilla laukkatyöskentelyä on jo enemmän, mukana väistöjä
 • Jatko 2 tunneilla mm. väistöt ja taivutukset
 • Jatko 3 on kokeneemmille ratsastajille, jotka pystyvät suorittamaan Helppo B-Helppo A  tasoisia tehtäviä. Rataesteet 70cm ->
 • Tenavakurssi on tarkoitettu 4-7 vuotiaille lapsille. Sis. puoli tuntia ratsastusta, yhteistä puuhaa ponien kanssa sekä mehuhetken.
 • Valmennusryhmiä on I-III tasoista. Ryhmiin tehdään kausittain valinnat ja ratsastajan on tärkeää olla sitoutunut ja halu kehittyä.

Meillä on pienet ryhmät, mikä takaa tehokkaan opetuksen jokaisella tunnilla. Tunneilla mennään myös esteitä tason mukaisesti. Tarvittaessa ryhmää voi joustavasti vaihtaa.

 

Ratsastuskoulun hinnat

Tunnit ostetaan ja varataan Ratsukko.com järjestelmästä. 
 • 60 min. kertamaksu 35 €
 • 10 kerran kortti  310€, voimassa 3 kk
 • 5 kerran kortti 170 €, voimassa 1,5 kk
 • Taikatalli Plus-kortti 230 €, 2 h/vko , voimassa 1 kk
 • Yksityistunnit alkaen 65 € 

Maksuvälineinä käyvät myös Smartum, Tyky, Eazybreak, Edenred ja Sporttipassi.

Ostettaessa yo. maksuvälineillä lähetä kuittikopiosta kuva whatsapp:lla Jarkolle/0407470089 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lisäksi, jos esim. korttia ostettaessa osan maksusta maksaa Taikaterapiat oy:n tilille, niin lähetä myös maksusta kuittikopio. 

Ilmoita viestissä mitä on ostettu ja kenelle. Tämän jälkeen ratsastajan pitää luodaan oma käyttäjätunnus Ratsukkoon (jos ei vielä ole). Taikatalli lisää ostetun kortin/tunnin Ratsukkoon ratsastajalle.

Tuntimaksu tulee maksaa aina etukäteen Taikaterapiat Oy:n tilille FI 49 1840 3000 0264 31, viitenumero 1038.